تجهیزات شبکه و دوربین مداربسته در مشهد طراحی، فروش و نصب

ماژول فیبر نوری یا SFP فیبر نوری چیست؟

ماژول فیبر نوری یا SFP فیبر نوری چیست؟

جدول محتوا

شبکه‌های فیبر نوری از تجهیزات و دستگاه‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که یکی از مهم‌ترین دستگاه‌های موجود در هر شبکه فیبر نوری، ماژول فیبر نوری یا SFP فیبر نوری است که وظیفه دریافت و ارسال را به عهده دارد.

در این مقاله قصد داریم شما را بیشتر با این دستگاه کوچک و پر کاربرد فیبر نوری آشنا کنیم و شما را با وظیفه آن در یک شبکه فیبر نوری آشنا کنیم.

اگر قصد راه اندازی یک شبکه فیبر نوری قدرتمند را دارید، نیاز به تجهیزات مختلف فیبر نوری را دارید که ممکن است هنگام خرید آنها کمی گیج شوید. برای خرید تجهیزات فیبر نوری، پیشنهاد می‌کنیم ابتدا حتما مقاله “راهنمای خرید تجهیزات فیبر نوری” را مطالعه کنید.

ماژول فیبر نوری یا ماژول SFP فیبر نوری چیست؟

Small Form-factor Pluggable یا SFP فیبر نوری، یک فرستنده گیرنده فشرده و قابل تعویض است که هم برای برنامه‌های مخابراتی و هم برای ارتباطات داده مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماژول به پورت یک دستگاه شبکا مانند سوئیچ، روتر یا مبدل رسانه متصل می‌شود و سیگنال‌های الکتریکی را به سیگنال‌های نوری یا بالعکس تبدیل می‌کند.

ماژول فیبر نوری با تبدیل سیگنال‌های الکتریکی از دریافت شده از دستگاه‌های شبکه به سیگنال‌های نوری برای انتقال از طریق کابل‌های فیبر نوری و بالعکس مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماژول SFP فیبر نوری به دلیل اندازه کوچکشان تا حد زیادی جایگزین ماژول‌های قدیمی GBIC شده‌اند. مزیت اندازه، این ماژول‌ها را قادر می‌سازد تا به طور موثر در محیط‌های کوچک شبکه نیز به درستی کار کنند و ارتباطات سریع داده بین سوئیچ‌ها و اجزای شبکه حیاتی را تسهیل کنند.

انواع ماژول فیبر نوری

سه نوع ماژول فیبر نوری در کنار یک دیگر

SFP

ماژول SFP فیبر نوری، به عنوان نسخه پایه و استاندارد شناخته می‌شود. این فرستنده‌ها از استانداردهای SFP MSA پیروی می‌کنند.

  • نوع کابل: کابل‌های فیبر نوری برای این نوع فرستنده گیرنده عبارتند از OS1، OM2، OM1 و OS2.
  • محدوده انتقال: ماژول SFP فیبر نوری در شبکه چند حالته، برد انتقال از 100 متر تا 500 متر را ارائه می‌دهد، در حالی که در حالت تک، برد انتقال از 2 کیلومتر تا 20 کیلومتر است.
  • سرعت انتقال: این ماژول از سرعت داده تا 4.25 گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند. از 155 مگابیت در ثانیه شروع می‌شود و به فاصله، قدرت سیگنال و غیره بستگی دارد.
  • نوع کانکتور: کانکتورهای LC و SC برای اتصال کابل‌های فیبر نوری به پورت‌ها SFP مورد استفاده قرار می‌گیرند.

SFP+

ماژول SFP+ به عنوان نسخه پیشرفته فرستنده گیرنده SFP محسوب می‌شود و معمولا برای اترنت 10 گیگابیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. گیرنده‌های SFP+ مطابق با استانداردهای SFF-8431، IEE802.3ae و SFF-8432 طراحی شده‌اند.

  • نوع کابل: نوع کابل‌های فیبر نوری مورد استفاده برای ماژول SFP+ عبارتند از OS1، OM3، OM4 و OS2.
  • برد انتقال: فرستنده‌های SFP+ می‌توانند به دستیابی به فاصله جغرافیایی 120 کیلومتر با سرعت خوب کمک کنند.
  • نرخ انتقال: SFP+ بسته به فاصله و اینکه شبکه تک حالته یا چند حالته است، نرخ داده بالایی بین 10 گیگابیت بر ثانیه و 25 گیگابیت بر ثانیه ارائه می‌دهد.
  • نوع اتصال: معمولا از کانکتورهای LC برای کابل‌های فیبر نوری به این ماژول استفاده می‌شود.

XFP

فرستنده گیرنده‌های SFP، SFP 10 گیگابیتی هستند. این نوع ماژول‌ها نسبت به ماژول‌های SFP+ بزرگتر هستند و دارای ویژگی‌ها و انعطاف‌ پذیری‌ بهتری نسبت به ماژول‌های قبلی هستند. این فرستده بر اساس استانداردهای IEE802.3ae و XFP MSA تنظیم شده‌اند. این نوع فرستنده گیرنده دارای ویژگی‌هایی مشابه SFP+ است با این حال دارای مزایای بیشتری نیز می‌شود.

  • نوع کابل: درست مانند SFP+، فرستنده‌های XFP از نوع کانکتورهای OS1، OM3، OM4 و OS2 پشتیبانی می‌کنند.
  • برد انتقال: درست مانند SFP+، فرستنده و گیرنده XFP تا فاصله 120 کیلومتر جغرافیایی را پوشش می‌دهد.
  • نرخ انتقال: نرخ انتقال داده ارائه شده توسط این فرستنده‌ها 6، 8.5 یا 10 گیگابیت بر ثانیه بسته به فاصله، قدرت سیگنال، نوع شبکه و غیره است.
  • نوع اتصال: از کانکتور‌های LC برای این نوع فرستنده نیز استفاده می‌شود.

تفاوت‌های انواع ماژول فیبر نوری

FeatureSFPSFP+XFP
Cable TypeEthernet, Fiber Optic (OM1, OM2, OS1, OS2), Copper (UTP)Fiber Optic (OM3, OM4, OS1, OS2), CopperFiber Optic (OM3, OM4, OS1, OS2)
Transmission RangeMultimode: 100m-500m, Single mode: 2km-200kmUp to 120kmUp to 120km
Transfer RateUp to 4.25 Gbps10 Gbps to 25 Gbps6, 8.5, or 10 Gbps
Connector TypeLC, SC (fiber optic), RJ-45 (copper)LC (fiber optic), RJ-45 (copper)LC (fiber optic)
ApplicationsHD audio/video transmission, FDDI, PON10 Gigabit Ethernet, Fiber Channel, high-speed network applicationsSONET, OTU-2, parallel optics networks, 10-Gigabit Ethernet

نکاتی برای انتخاب بهترین ماژول SFP

کابل فیبر نوری داخل یک ماژول SFP فیبر نوری

  • سازگاری ماژول فیبر نوری را با کابل و پورت سوئیچ خود بررسی کنید.
  • بررسی کنید که ماژول‌های فیبر نوری چند حالته یا تک حالته نیاز دارید.
  • اطمینان حاصل کنید که ماژول مدنظر شما مطابق با استانداردهای IEEE باشد.
  • مسافت یا منطقه‌ای را که باید طی کنید را تعیین کنید و بسته به مسافت بهترین ماژول SFP را تهیه کنید.
  • بررسی کنید شبکه فیبر نوری شما با چه نوع عوامل محیطی درگیر هستند.
  • به غیر از شرایط محیطی، ویژگی‌هایی مانند حفاظت از تخلیه الکترواستاتیک را نیز بررسی کنید.

جمع بندی

ماژول فیبر نوری یا ماژول SFP فیبر نوری نیز مانند بخش‌های مختلف یک شبکه فیبر نوری مثل کابل فیبر نوری، وظایف حیاتی را در این شبکه به عهده دارند و انتخاب یک ماژول مناسب برای شبکه، می‌تواند به بهبود کارکرد شبکه کمک کند.

اگر درحال راه اندازی یک شبکه فیبر نوری هستید و درحال خرید تجهیزات خود هستید، می‌توانید انواع محصول شبکه فیبر نوری را با بهترین قیمت و بهترین کیفیت از مجموعه آریا ایمن خریداری کنید. برای بررسی انواع تجهیزات فیبر نوری موجود در مجموعه آریا ایمن، می‌توانید به بخش “تجهیزات فیبر نوری” مراجعه کنید.

ممنونیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم طی این مقاله به شما برای آشنایی با ماژول فیبر نوری کمک کنیم. خیلی خوشحال می‌شویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید و در صورتی که تجربه خرید از مجموعه آریا ایمن را دارید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید