قطعا به عنوان یک مدیر شبکه، هنگام استفاده از محصولات جدید مانند روترهای میکروتیک، هنگام تنظیمات دستگاه یا استفاده از دستگاه با مشکلاتی برخوردهاید و به دنبال راه حل برای رفع این مشکلات بودهاید.
در این مقاله میخواهیم به بررسی رایجترین مشکلات روتر میکروتیک که به عنوان یکی از شناخته شدهترین تجهیزات شبکه در بین مدیران شبکه محسوب میشود بپردازیم و راه حلهایی را برای رفع این مشکلات به شما معرفی کنیم.
رایجترین مشکلات روتر میکروتیک
عدم اتصال به اینترنت
- بررسی تنظیمات IP: مطمئن شوید که روتر شما به درستی برای دریافت آدرس IP از ISP شما پیکربندی شده است. همچنین بررسی کنید که subnet mask و gateway صحیح باشند. برای اتصال تنظیمات درست IP میتوانید مقاله “First Time Configuration” سایت میکروتیک را مطالعه کنید.
- مشکلات کابل کشی: خرابی و حتی پوسیدگی کابلهای شبکه میتوانند از دیگر دلایل قطع اینترنت یا عدم اتصال باشند. اتصالات کابل را در روتر و مودم خود بررسی کنید. برای اطمینان از عدم وجود مشکل، کابلها را تعویض کنید.
- قطع شدن ISP: ممکن است قطعی از سمت ISP شما باشد. با ISP خود تماس بگیرید تا بررسی کنید که آیا قطعی در منطقه شما وجود دارد یا خیر.
سرعت کند اینترنت
- آپلود بیش از حد روتر: تعداد دستگاههای متصل به روتر خود را بررسی کنید. در صورت وجود دستگاه اضافهای که نیاز به اتصال به روتر ندارد، میتوانید آن را از روتر جدا کنید و حجم آپلود را کاهش دهید. برای راحتی کار میتوانید از ابزار روتینگ شبکه برای بررسی دستگاههای متصل استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با ابزار روتینگ شبکه، میتوانید مقاله “معرفی بهترین ابزار روتینگ شبکه” را مطالعه کنید.
- مشکلات مربوط به ISP: ممکن است همیشه مشکل اصلی از تجهیزات شبکه شما نباشد و مشکل از سمت ارائه دهنده اینترنت یا ISP شما باشد. قبل از بررسی برای پیدا کردن مشکلات روتر میکروتیک، حتما با ISP خود تماس حاصل فرمایید.
- تنظیمات QoS: تنظیمات اشتباه همیشه جزو رایجترین مشکلات روتر میکروتیک محسوب میشوند. تنظیمات QoS روتر میکروتیک خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که به طور مساوی به تمام دستگاهها پهنای باند اختصاص داده میشود. برای تنظیم درست QoS میتوانید مقاله “Quality of Service (QoS)” را مطالعه کنید.
عدم اتصال به شبکه Wi-Fi
- بررسی تنظیمات SSID و رمز عبور: یکی از ابتداییترین مشکلات اتصال به شبکه Wi-Fi میتواند پیکربندی نادرست SSID و رمز عبور Wi-Fi در روتر میکروتیک باشد. برای این کار نیز میتوانید از مقاله “Wi-Fi” میکروتیک استفاده کنید.
- دامنه Wi-Fi محدود: اگر روتر شما در مکانی دور قرار داشته باشد، ممکن است دامنه Wi-Fi آن به اندازه کافی قوی نباشد. برای افزایش دامنه، میتوانید از یک تقویت کننده شبکه یا اکستندر شبکه استفاده کنید. برای آشنایی بیشتر با اکستندرهای شبکه میتوانید مقاله “اکستندر شبکه چیست؟” را مطالعه کنید.
سختی کار با RouterOS
روترهای میکروتیک به صورت پیش فرض از سیستم عامل RouterOS استفاده میکنند و برای استفاده از این روترها نیاز است تا شما توانایی کار با این سیستم عامل را داشته باشید. درواقع مشکل سختی کار با RouterOS بیشتر به مقدار دانش و تخصص شما بستگی دارد و درصورتی که یک متخصص شبکه باشید قطعا این مورد برای شما جزو رایجترین مشکلات میکروتیک محسوب نمیشود.
جمع بندی
روترهای میکروتیک جزو پرطرفدارترین تجهیزات شبکه در بازار محسوب میشوند و همانطور که دیدید، رایجترین مشکلاتی که کاربران هنگام استفاده از این دستگاه با آنها روبرو شدهاند، مشکلات مربوط به تنظیمات نادرست دستگاه یا مشکلات مربوط به ISP کاربران بوده است.
برای آشنایی بیشتر با روترهای میکروتیک و دیگر محصولات این برند، پیشنهاد میکنیم حتما مقاله “راهنمای خرید برند میکروتیک” را مطالعه کنید. همچنین میتوانید برای بررسی محصولات این برند به بخش “برند میکروتیک” در سایت آریا ایمن مراجعه کنید.
مجموعه آریا ایمن به عنوان یکی از برترین فروشندگان تجهیزات شبکه در ایران، در خدمت شما مشتریان عزیز برای تامین انواع تجهیزات مورد نیاز شبکه میباشد. برای بررسی محصولات مجموعه آریا ایمن میتوانید به صفحه “فروشگاه” مراجعه کنید.
ممنونیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم طی این مقاله شما را با رایجترین مشکلات روتر میکروتیک آشنا کنیم و به شما برای رفع این مشکلات کمک کنیم. خیلی خوشحال میشویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.