رک شبکه که برای سازماندهی و نگهداری از تجهیزات شبکه از آن استفاده میشود، جزو اصلیترین بخشهای هر شبکه محسوب میشود. درون رک شبکه، متعلقات رک شبکه قرار میگیرند که برای جایگذاری دقیق انواع تجهیزات و اتصال درست دستگاهها به یکدیگر، مورد استفاده قرار میگیرند.
همچنین متعلقات شبکه علاوه بر نگهداری تجهیزات، از دستگاهها و تجهیزات شبکه محافظت نیز میکنند. برای مثال فن رک، از ایجاد گرمای بیش از اندازه جلوگیری میکند. در این مقاله قصد داریم به بررسی متعلقات رک شبکه بپردازیم و استفاده و کاربرد هر یک را به شما معرفی کنیم.
اگر درحال راه اندازی یک شبکه قدرتمند هستید و برای خرید رک شبکه نیاز به راهنمایی دارید، پیشنهاد میکنم حتما مقاله “راهنمای خرید رک شبکه” را مطالعه کنید.
متعلقات رک شبکه چیست؟
در هر رک شبکه علاوه بر خود تجهیزات، متعلقاتی بسته به نیاز نصب میشود که این متعلقات به افزایش بهره وری، آرایش رک و سهولت در استفاده کمک میکنند.
۱.درب رک
دری که جلوی رک نصب میشود که البته جزئی از خود رک می باشد، برای امنیت این وسیله بسیار لازم و ضروری است. معمولا درب ها، شیشه ای هستند تا افراد بتوانند داخل آن را به راحتی ببینند. بیشتر دربها دارای سوراخ هایی هستند تا هوای گرم از درون آنها خارج شود و تهویه هوا اتفاق بیافتد. در رک های ایستاده معمولا از چهار طرف رک، درب جهت دسترسی به تجهیزات وجود دارد.
۲.فن رک
فن معمولا در تمام رک های ایستاده و برخی رک های دیواری به عنوان متعلقات جانبی وجود دارد و برای تهویه محیط رک و خنک نگه داشتن تجهیزات برای حداکثر کردن کارایی و جلوگیری از خرابی تجهیزات و افزایش عمر دستگاه ها به کار میرود.
در تمام مدلها قسمتی برای نصب فن به تعداد وجود دارد و اگر در متعلقات رک شما فن وجود ندارد میتوانید به صورت جداگانه خریداری کرده و بر روی آن نصب کنید.
۳.بلانک پنل رک
قطعه ای است که بر روی یونیتهای که دستگاهی بر روی آنها نصب نشده قرار میگیرد. این قطعه جلوه بهتری به ساختار جلویی رک میبخشد در عین حال باعث امنیت بیشتر نیز میگردد.
۴.ریل رک شبکه
این قطعه برای قرار دادن سرورها درون رک به کار میرود. ساختار این قطعه به صورتی است که میتوان به صورت کشویی سرور را به بیرون کشید به صورتی که درب رویی سرور قابل دسترسی باشد.
۵.سینی رک
سینی رک قعطهایست که بر روی یونیت ها قرار گرفته و طبقه ای را برای قرار دادن تجهیزات بر روی آن فراهم میکند.
انواع این سینی ها به صورت ثابت و متحرک هستند که سینیهای متحرک قابلیت این را دارند کن به وسیله ریل به بیرون رک کشیده شوند.
۶.لایت پنل
لایت پنل در واقع یه لامپ LED است که درون رک نصب میگردد. این لامپ برای محیط های کم نور، روشنایی را فراهم میکند.
۷.دماسنج رک
دماسنج وظیفه اعلام دما را بر عهده دارد این وسیله حتی میتواند به فنها متصل شده تا با استفاده از فنها دمای درون رک را کنترل نماید.
8.پاور ماژول PDU
پاور ماژول یا PDU همانند یک چند راهی برق عمل میکند وظیفه فراهم کردن برق تجهیزات شبکه درون رک را بر عهده دارد. این قطعه همچنین ولتاژ برق را کنترل کرده تا آسیبی به تجهیزات وارد نشود.
9.کیبل گاید cable guide
این قطعه معمولا در یونیت بین تجهیزات شبکه مانند پچ پنل و سوییچ قرار میگیرد و وظیفه آن منظم کردن و نگهدارنده پچ کوردهایی است که در قسمت جلویی وجود دارد.
10.LCD پنل
با استفاده از این دستگاه یک موس، کیبورد و مانیتور جمع و جور دو یونیتی برای کانفیک و مدیریت تجهیزات خواهیم داشت، که در نوع خود دستگاه مفید و مناسبی است.
آرایش رک شبکه
آرایش رک شبکه شاید در ابتدا آنقدرهایی مهم جلوه نکند و صرفا یک کار ساده به نظر برسد. اما در نظر داشته باشید که آرایش رک شبکه، نقشی اساسی در کارکرد و همچنین گسترش شبکه شما دارد.
تصور کنید فنهای رک شبکه به صورت درست درون رک قرار نگرفته باشند و به درستی دستگاههای موجود در رک شبکه را خنک نکنند. قطعا درست خنک نشدن دستگاهها باعث ایجاد گرمای بیش از حد میشود و به ساختار داخلی دستگاهها آسیب میزند.
یا برای مثال در نظر بگیرید شما قصد گسترش شبکه خود را دارید اما به دلیل نامنظم بودن شبکه، نیاز است تا آرایش رک شبکه دوباره انجام شود و تجهیزات دوباره درون رک جایگذاری شوند. قطعا این موضوع خرج اضافهای را برای شما به همراه خواهد داشت.
پس نیاز است تا از همان ابتدا، متعلقات رک شبکه در کنار دستگاههای شبکه به صورت درست درون رک قرار بگیرند تا بتوان بهترین کارکرد را از شبکه دریافت کرد.
مراحل آرایش رک شبکه
در ابتدا باید جایگاه تمامی تجهیزات شبکه بر اساس وزن، میزان اتصالات و… مشخص شود. بهتر است این کار را بر روی کاغذ بصورت نوشتاری انجام دهید تا در حین کار بر اساس مشکلاتی که ممکن است به وجود بیاید، ترتیب اشتباه نشود.
سپس تجهیزاتی که تعداد زیادی کابل به آن وصل می شود به طور فیزیکی نصب شوند و کابل ها یشان نیز به آن ها متصل می شوند . این تجهیزات شامل پچ پنل و DVR می توانند باشند . به عبارتی ابتدا پچ پنل به صورت فیزیکی با پیچ و مهره به رک شبکه نصب می شود و سپس تمامی کابل های شبکه ی مورد نظر به پچ پنل متصل می شوند و سپس کابل های شبکه متصل شده مرتب و آرایش داده می شوند.
در مرحله بعدی اگر DVR دارید مجددا در جای مورد نظر در رک شبکه به صورت فیزیکی متصل می شود و تمامی کابل های دوربین های آنالوگ به آن متصل می شود و در نهایت کابل های متصل شده مرتب و آرایش داده می شوند
در مراحل بعدی تجهیزاتی که تعداد کابل های متصل کمتری دارند را می توانید به ترتیب نصب کنید ، این موضوع باعث آرایش راحت تر و نظم بهتری در رک شبکه می شود.
جمع بندی
متعلقات رک شبکه به شما کمک میکنند تا کارکرد شبکه خود را افزایش دهید و همچنین از امنیت تجهیزات شبکه خود اطمینان حاصل کنید. در این مقاله به بررسی انواع متعلقات رک شبکه پرداختیم و همچنین سعی داشتیم به شما برای آرایش درست رک شبکه کمک کنیم.
اگر قصد خرید رک شبکه با بهترین قیمت و کیفیت را دارید، پیشنهاد میکنیم حتما به بخش “رک شبکه” در سایت آریا ایمن مراجعه کنید. ما در مجموعه آریا ایمن، انواع رک شبکه دیواری و ایستاده را موجود داریم که میتوانید با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنید.
ممنونیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم طی این مقاله به شما برای آشنایی با انواع متعلقات رک شبکه کمک کنیم. خیلی خوشحال میشویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید و در صورتی که تجربه خرید از مجموعه آریا ایمن را دارید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.