تجهیزات فیبر نوری شامل تجهیزات فعال(active) و پسیو(passive) هستند که برای انتقال داده مورد استفاده قرار میگیرند. تجهیزات فیبر نوری توانایی انتقال دادهها با سرعت بالاتری را نسبت به تجهیزات شبکه ساده دارند و برای دسترسی سریعتر به انواع اطلاعات، مورد استفاده قرار میگیرند.
تجهیزات فیبر نوری از پالسهای نور برای انتقال اطلاعات به جای سیگنالهای الکتریکی استفاده میکنند که این موضوع باعث افزایش سرعت انتقال میشود. همچنین این نوع انتقال باعث شده است تا شبکههای فیبر نوری برای انتقال اطلاعات در فواصل طولانی بسیار مناسب باشد.
طی این مقاله میخواهیم به معرفی انواع تجهیزات فیبر نوری بپردازیم و به شما برای خرید بهترین تجهیزات فیبر نوری براساس نوع نیاز خود، کمک کنیم.
همچنین شما میتوانید برا آشنایی با انواع تجهیزات شبکه، مقاله “معرفی انواع تجهیزات شبکه” را مطالعه کنید و علاوه بر تجهیزات شبکه، با انواع شبکه نیز آشنا شوید.
راهنمای خرید تجهیزات فیبر نوری
همانطور که گفتیم، تجهیزات فیبر نوری مانند تجهیزات شبکه از دو نوع تجهیزات فعال یا اکتیو و تجهیزات پسیو برخوردار هستند. در ادامه به بررسی این دو نوع تجهیزات میپردازیم.
تجهیزات اکتیو فیبر نوری
تجهیزات اکتیو برای تقویت، ارسال و همچنین دریافت سیگنالهای نوری مورد استفاده قرار میگیرند. تفاوتی که این نوع تجهیزات با تجهیزات پسیو دارند، در این است که، تجهیزات اکتیو از برق برای انجام فعالیتهای خود استفاده میکنند.
در ادامه چند نمونه از تجهیزات اکتیو که در شبکههای فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرند را معرفی میکنیم.
لیزر
اولین قدم برای انتقال دادهها از طریق کابلهای فیبر نوری، تبدیل دادهها به نور است. لیزرهای مخصوص طول موج که به عنوان فرستده/گیرنده شناخته میشوند، سیگنالهای الکتریکی را که از سوییچهای داده دریافت میکنند را به سیگنالهای نوری تبدیل میکنند و در قالب پالسهای نوری از طریق کابلهای فیبر، انتقال میدهند.
LED
LEDها نوع دیگری از منابع نوری محسوب میشوند که میتوان از آنها برای تبدیل اطلاعات به سیگنالهای نوری استفاده کرد. تفاوت LEDها و لیزرها در این است که لیزرها معمولا برای مسافتهای طولانیتر استفاده میشوند اما LEDها توانایی انتقال نور را برای مسافتهای طولانیتر ندارند.
آمپلی فایر(تقویت کنندهها)
معمولا مقداری تلفات انتقال نوری که از فیبر نوری عبور میکند وجود دارد که گفته میشود کمتر از 0.2 dB در هر کیلومتر است. اما زمانی که فواصل انتقال طولانیتر شود، این مقدار بسیار به چشم میآید.
به همین دلیل افراد از آمپلی فایرها یا تقویت کنندهها برای تقویت و حفظ نور و اطلاعات استفاده میکنند.
سوئیچ
سوئیچهای فیبر نوری، برای دریافت نور و تبدیل آن به سیگنالهای الکتریکی و همچنین بلعکس مورد استفاده قرار میگیرند.
تجهیزات پسیو فیبر نوری
تجهیزات پسیو برای هدایت، تقسیم و اتصال کابلهای فیبر نوری استفاده میشوند.
کابل فیبر نوری
کابلهای فیبر نوری برای انتقال دادههای دیجیتال به عنوان سیگنالهای نوری از طریق رشتههای شیشهای نازکتر از موی انسان مورد استفاده قرار میگیرند. این نوع کابلها نسبت به کابلهای شبکه ساده از سرعت و امنیت بالاتری برخوردار هستند.
برای بررسی انواع کابل فیبر نوری، میتوانید به بخش “کابل فیبر نوری” مراجعه کنید.
کانکتورهای فیبر نوری
کانکترها برای اتصال کابلهای فیبر نوری و انتقال اطلاعات به دستگاههای مختلف، مورد استفاده قرار میگیرند.
برای بررسی انواع کانکتورهای شبکه فیبر نوری، میتوانید به بخش “کانکتور فیبر نوری” مراجعه کنید.
پچ کوردها
پچ کوردها برای اتصال کابلهای فیبر نوری با فاصله کوتاه استفاده میشوند.
این موارد جزو نمونههایی از تجهیزات فیبر نوری هستند که برای ایجاد یک شبکه فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرند.
دستگاه جوش فیوژن
یکی دیگر از تجهیزات فیبر نوری که معمولا برای ایجاد یک شبکه فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرد، دستگاه جوش فیوژن است. این دستگاه برای جوش دادن و اتصال تارهای فیبر نوری مورد استفاده قرار میگیرند.
حالا که با انواع تجهیزات فیبر نوری آشنایی پیدا کردید، زمان آن میرسد نکاتی را برای خرید این تجهیزات مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانید بهترین تجهیزات را برای شبکه فیبر نوری خود تهیه کنید.
نکاتی برای خرید تجهیزات فیبر نوری
بررسی نیازهای خود
اولین موردی که باید آن را مورد بررسی قرار دهید، نیازهایتان است. درواقع باید بررسی کنید که قصد راه اندازی چه نوع شبکهای را دارید، آیا میخواهید یک شبکه محلی راه اندازی کنید یا اینکه قصد راه اندازی شبکههای بزرگتری را دارید؟ درواقع نوع تجهیزات فیبر نوری مناسب هر یک از این موارد با یکدیگر متفاوت است، به همین دلیل بررسی نیازها قبل از اقدام به خرید تجهیزات، بسیار اهمیت دارد.
بررسی بودجه
پس از بررسی نوع نیازهایتان، لازم است تا به بررسی بودجه مدنظر خود بپردازید. درواقع تجهیزات فیبر نوری دارای کیفیت و قیمتهای مختلفی هستند و لازم است تا بررسی کنید که آیا نیاز است تا برای خرید تمام تجهیزات فیبر نوری بودجه تهیه کنید، یا اینکه میتوان برخی از موارد را حذف کرد.
نوع کابل فیبر نوری
اصلیترین عضو یک شبکه فیبر نوری، کابلهای فیبر نوری محسوب میشوند. کابلهای فیبر نوری به دو نوع اصلی تک حالته(SM) و چند حالته(MM) تقسیم میشوند. کابلهای SM برای مسافتهای طولانی و کاربردهای پهنای باند بالا مانند خطوط برق مورد استفاده قرار میگیرند و کابلهای MM برای مسافتهای کوتاهتر مانند شبکههای محلی مورد استفاده قرار میگیرند.
براساس نوع شبکه و مسافت آن میتوانید کابل مورد نیاز خود را استفاده کنید و از هزینههای اضافه جلوگیری کنید.
نوع کانکتور
همانطور که گفتیم، کانکتورها وظیفه اتصال کابلهای فیبر نوری به یکدیگر را دارند. کانکتورها دارای انواع مختلفی از جمله ST، LC، SC و FC میباشند و نیاز است تا هنگام تهیه کانکتور به این موضوع دقت داشته باشید که کانکتور با نوع کابلهایی که تهیه کردهاید، سازگار باشند.
جمع بندی
شبکه فیبر نوری، جایگزینی پر سرعت و هچنین امن برای انتقال اطلاعات محسوب میشود. برای راه اندازی شبکه فیبر نوری نیاز است تا از تجهیزات به خصوصی استفاده کرد تا بتوان شبکهای قدرتمند و ایمن را بوجود آورد. طی این مقاله به بررسی انواع تجهیزات فیبر نوری پرداختیم و سعی داشتیم شما را برای خرید بهترین تجهیزات فیبر نوری، راهنمایی کنیم.
مجموعه آریا ایمن، به عنوان یکی از برترین فروشندگان انواع تجهیزات شبکه و تجهیزات امنیتی، در خدمت شما مشتریان عزیز برای تامین انواع تجهیزات شبکه فیبر نوری میباشد. شما میتوانید به راحتی به بخش “تجهیزات فیبر نوری” مراجعه کنید و انواع تجهیزات فیبر نوری موجود در فروشگاه آریا ایمن را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که محصول مورد نظر شما در سایت آریا ایمن موجود نبود، شما میتوانید با شماره تلفن 05137051234 تماس حاصل فرمایید و درخواست ثبت سفارش خود را انجام دهید.
ممنونیم که تا آخر این مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم توانسته باشیم طی این مقاله به شما برای خرید بهترین تجهیزات فیبر نوری کمک کنیم. خیلی خوشحال میشویم نظرات خود را زیر همین پست برای ما ارسال کنید و در صورتی که تجربه خرید از مجموعه آریا ایمن را دارید، تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
منابع: